onsdag 11 juli 2012

Våldtäktsmålet mot Billy Butt

P3 Dokumentär # 132  (lyssna här)
Premiär 8 april 2012
Av Emma Janke (hennes sida på bloggen)


En unik berättelse - 
i högt tempo.
Medverkande: Skivbolagsdirektören Billy Butt, anonyma modeller och sångtalanger i Butts närhet, nöjesjournalisten Georg Cederskog på Expressen och målsägandebiträdet Else-Marie Grönstedt, förre fängelsedirektören Ann-Britt Grünewald som ansåg att domen mot Billy Butt var konstig. 
Klipp: En del Billy Butt-musik, bland annat Tommy Körbergs "Stad i ljus" och Mikael Rickfors "Vingar för pengarna", inläsning av en text från ett påstått "sexoffer" som publicerades i DN. Hör Anton Berg läsa upp ett fax som Billy låtsas fått från Axl Rose. 
Längd: 1h 23min

Otroligt fascinerande inblick i ögonblicket när Billy Butt förvandlades från framgångsrik skivbolagsdirektör till avskydd sexbrottsling.

Helt klart en partinslaga till försvar för Billy Butt (som dömdes till fem års fängelse). Billy Butt får berätta sin version om hur det gick till när han mötte de unga kvinnorna som senare kom att vittna i domstol om att han våldtagit dem.

Reporterns inställning till trots blir det nyanserat och mycket spännande. Historien berättas med detaljer och liv. Mycket är Billy Butts förtjänst, han berättar med lidelse.

Det är inte bara en historia om Billy Butt - det är lika mycket historien om attraktion, utnyttjande och musikbranschens smutsiga baksida.

Det är historien om ett riktigt svin.

Bästa scen: När reportern säger till Billy Butt vad hon tycker om honom. Berättelsens naturliga klimax.

Läs mer: Om Billy Butt på wikipedia, författaren/journalisten Ingrid Carlqvist är en av flera som försvarat Billy Butt, Bert Karlsson gillade honom inte personligen men försvarade honom i rättsfallet.

Mer

Alla dokumentärer sorterade efter betyg
Alla kändisar i P3 Dokumentär.
Alla dokumentärer sorterade efter ämne
Bästa intervjuerna – hela listan. 
Alla producenter sorterade efter betyg
Årtalet – listan över alla år som behandlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar